Aktuelt

Protan køber tyrkisk tag- og membranproducent

Protan har købt Multiplan, som er Tyrkiets største producent af termoplastiske tagbelægninger.

PRESSEMEDDELELSE

Multiplan har længe været den største leverandør af bæredygtige tagprodukter og membraner i Tyrkiet, og Multiplans produkter er en etableret mærkevare i flere markeder. Fabrikken i Gebze øst for Istanbul er en moderne produktionsenhed, som producerer tag- og tunnelmembraner i materialerne PVC og TPO.

- Vi foretager dette opkøb og etablerer det nye selskab Protan Multiplan for at få tilgang til nye markeder og øget produktionskapacitet til yderligere vækst, siger koncernchef Erik Øyno i Protan.

Erik Øyno_beskåret.jpg

- Som følge af stærk vækst og øget efterspørgsel efter Protan’s miljøvenlige produkter, er dette opkøb et naturligt skridt. Vi kommer til at fortsætte produktion i Drammen med uformindsket styrke, og yderligere produktionskapacitet er helt nødvendig for, at kunne fortsætte væksten og sikre vores leveranceevne i internationale markeder, siger Øyno.

For Protan er dette en stor enkeltinvestering. Samlet set beløber investeringen sig til over 100 millioner NOK.

- Gennem en ny produktion i Asien opnår vi nærhed til flere markeder ude i verden, både der hvor vi allerede sælger vores produkter, men også i det som for os er nye markeder med stort potentiale, siger koncernchef Erik Øyno.

Protan-koncernen har i forvejen datterselskaber i Polen, Sverige, England, Tyskland, Danmark, Finland, Spanien, Litauen og Ungarn. Protan omsatte i 2018 for 1,7 milliarder NOK og opnåede et resultat før skat på 86 millioner NOK.

OM MULTIPLAN:

  • Multiplan Yalıtım Sistemleri San. Tic. A.Ş har været et selskab i den tyrkiske industri- og byggekoncern Nuhgroup.
  • Den moderne fabrik i Gebze udenfor Istanbul producerer membraner af PVC og TPO og har en produktionskapacitet på cirka 10 millioner m².

 

For yderligere information, tag kontakt med:

Sven Ove Bakke
Marketing & Communications Manager
+47 918 28 980
sob@protan.no