Protan vakuumtagsystem

Protan Vakuumtag er et unikt system, der ikke kræver fastgøringsanordninger eller klæbemidler til brug på tagoverfladen. Vindkræftene skaber et vakuum, der suger membranen fast på tagstrukturen. Jo mere det blæser, desto bedre fungerer systemet.

Jo stærkere vinden er, desto bedre fungerer løsningen

 

Når vakuumtaget udsættes for vindkræfter, genereres der et negativt tryk i laget mellem membranen og et lufttæt, belastningsbærende underlag. Dette gør vores vakuumtagdækning ideel til brug i barske klimaer. Det er intet behov for fastgøringsanordninger på tagoverfladen, således at dampspærren ikke punkteres. Membranen udlægges i bredder af 2 eller 4 meter, hvorefter de lufttætnes imod murkroner og omkring evt. gennemføringer.

Hurtig montering

Protans vakuumtagsystem garanterer hurtig installation og byggeproces. Løsningen har meget få samlinger og er den perfekte ledsager til projekter med strenge krav til lufttæthed såsom passive huse. Vores vakuumtagsystem er også ideelt til bygninger med høj luftluftighed såsom swimmingpools, bryggerier m.v. Hvis fugten indespærres i tagstrukturen, hjælper vakuumsystemet med at lufte ud.

 

 

 

Protan vakuumtagsystem

  • Intet behov for fastgøringsanordninger til tagets overflade
  • Ingen dampgennemtrængning i dampspærren
  • Ingen borestøj under montering
  • Hurtig montering
  • Lader indelukket fugt slippe ud af tagstrukturen

 

Ingen støj under installation

 

Borestøj kan være et problem under restaurering af tage. Montering af et vakuumtagsystem fra Protan reducerer monteringsstøjen markant, hvilket er en stor fordel for brugere af bygninger såsom kontorer, hospitaler og øvrige institutioner.

 

 

Sådan fungerer det

Protan vakuumsystem er baseret på princippet med forankring af membranen ved at skabe et negativt tryk i laget mellem membranen og det lufttætte underlag, når det udsættes for vindbelastning. Det negative tryk holder membranen nede imod underlaget, og belastningen overføres nedad til den underliggende støttestruktur. Jo mere det blæser, desto bedre fungerer systemet. Protans vakuumsystem er blevet gennemprøvet og godkendt af Sintef Building og Research Institute (TG 2281). Afhængigt af underlaget kan følgende membraner anvendes: Protan SE eller EX

 

 

 

Se vores video om Protan vakuumtagsystem.

 

Protan SE

Varme tage, kolde tage og enhver slags underlag - tagfolien Protan SE i polyesterforstærket PVC kan det hele og har flere monteringsmuligheder.

Protan brystningssystem

Præfabrikerede brystningsskørter kombineret med Protan stålskinne sikrer lineær og korrekt installation af de dele af taget, der er mest udsatte for vind, primært langs brystningen.

Protan præfabrikerede detaljer

Protans præfabrikerede detaljer giver en helhedspræget og sikker udførelse, der samtidig er tidsbesparende. Protan har det bredeste udvalg af præfabrikerede detaljer, herunder detaljer til hjørner, rør, ombukninger m.m.