Egenskaber, ydeevne og sikkerhed

Egenskaber, ydeevne og sikkerhed


Protans tekniske tekstiler har en bred vifte af anvendelsesmuligheder

Protan PVC-belagte tekstiler fremstilles i mange kvaliteter, men vi bruger også vores erfaring og kompetencer til at udvikle unikke løsninger i tæt samarbejde med vores kunder.

Vægt

Vægten er en god indikation af, hvor let et overtræk er at håndtere, både på rulle og når man arbejder med det. Det er vores erfaring, at mange kunder bruger vægt pr. kvadratmeter som en indikator for styrke og holdbarhed. Styrke og holdbarhed er dog påvirket af andre faktorer, såsom tekstilets struktur, mængden af PVC-belægning og efterfølgende overfladebehandling. Det er derfor klogt at tjekke forskellige parametre, når man overvejer styrke og holdbarhed.

Styrke

På grund af fremstillingsmetoderne, vil de fleste belagte tekstiler have forskellige styrkeegenskaber på langs og på tværs. Derudover skelner vi mellem trækstyrke i en bestemt retning og rivestyrke i samme retning. Styrken vil variere, afhængigt af hvilke typer af tråd tekstilet er lavet af, og hvordan disse kombineres. Vi tildeler således normalt fire forskellige værdier, der hver angiver styrken af et betræk, når det udsættes for en vis belastning: langsgående trækstyrke og rivestyrke, samt tilsvarende tværstyrker.

Farver

Protans belagte tekstiler kommer i standardfarver, afhængig af kvalitet og brug. De mest populære belagte tekstiler kan ofte bestilles i specialfarver fra Protans farvekatalog. Med store mængder kan kunderne selv vælge farver.

Lak

Som en del af fremstillingsprocessen fremstilles alle belagte tekstiler først ulakerede. Når kunder efterspørger en kvalitet, for at sikre mod visse belastninger, gennemgår betrækket et eller flere ekstra trin i fremstillingsprocessen. Slutresultatet bliver både akryllak og/eller PVDF-lak som henholdsvis enkelt- eller dobbeltsidede løsninger.

Flammehæmmende

Brandhæmning er en yderst vigtig egenskab til en række anvendelser; f.eks. til haller og telte. Kemikalier tilsættes under fremstillingsprocessen for at gøre de belagte tekstiler mere modstandsdygtige i tilfælde af, at de udsættes for ild eller varme.

Holdbarhed/ UV+

Stoffer, der forhindrer nedbrydning på grund af UV-stråling, kan tilsættes under produktionen for at sikre holdbarheden af produkter, der skal bruges i stærkt sollys. Dette er vigtigt for haller og belagte tekstiler, der f.eks. skal bruges på tage.

Lys/IR-blokering

Nogle anvendelser kræver, at lys forhindres i at være synligt gennem det belagte tekstil. I nogle tilfælde vil dette være udefra og ind, og i andre tilfælde indefra og ud. Telte, der for eksempel skal bruges af soldater, skal blokere for lyset både indefra og udefra. For et svejsetelt er det vigtigt at blokere det indvendige svejselys fra at være synligt udefra.

Fugttæt

Belagte tekstiler med en- eller tosidet fugttæt kvalitet kan anvendes i haller eller installationer med fugtighed, såsom svømmehaller.

Vandtæt

Protans tekniske tekstiler kan give et vandtæt lag eller foring under mange forskellige omstændigheder. Kun fantasien sætter grænser for de muligheder, som deres fleksibilitet kan tilbyde. Eksempler på anvendelser omfatter pools, septiktanke, gødningsbeholdere og kunstige nedgravede springvand eller rørledninger.

Protan BlueSafe® - drikkevandsgodkendt kvalitet

Protan BlueSafe er en serie af innovative og fuldt genanvendelige PVC-dækkede tekstiler, der blandt andet skal hjælpe akvakulturindustrien med at løse mange typer af miljømæssige udfordringer. Protan BlueSafe-produkter opfylder havindustriens krav til bæredygtighed, biosikkerhed og fødevaresikkerhed. BlueSafe udleder ikke mikroplast, er specielt udviklet til brug med saltvand, og er godkendt til drikkevandsopbevaring.

Kontakt os

Jan Børge Harsvik (Akvakultur) - Sales Manager – Technical Textiles

Jan Børge Harsvik (Akvakultur)

Sales Manager – Technical Textiles
Roy Rinde <Roy.Rinde@protan.no> - Key Account Manager

Roy Rinde

Key Account Manager
Tekniske Tekstiler -

Tekniske Tekstiler

Duge og anvendelser

Duge og anvendelser

Protan tekniske tekstiler har mange anvendelsesmuligheder. Haller, telte, transport, landbrug, sport og højvandssikring er nogle af dem. De PVC-coatede tekstiler lagerføres i mange kvaliteter, men vi udvikler også unikke løsninger i tæt samarbejde med vores kunder.

Læs mere
Tekniske tekstiler til brug i havet

Tekniske tekstiler til brug i havet

Protans tekniske tekstiler til havindustrien er ekstremt holdbare og hjælper med at løse det store problem med mikroplastikforurening i havet og det naturlige miljø. Vi har et tæt samarbejde med centrale aktører i havindustrien for at udvikle sunde og bæredygtige løsninger.

Læs mere
Færdige haller

Færdige haller

Protan Elmark leverer færdige haller og strukturer til en række forskellige formål over hele verden. Virksomheden er beliggende i Polen. Brug vores halkonfigurator til dit projekt og læs mere om de forskellige typer halkonstruktioner, som Protan Elmark kan levere.

Gå til Protan Elmark