Ventiflex Air

Ventiflex Air


Protan Ventiflex Air er et koncept for miner og tunneler, hvor membranmaterialer, koblinger og svejseteknologi kombineres for at skabe et ventilationssystem i verdensklasse.

Protan Ventiflex Air

Protan Ventiflex Air er et koncept for miner og tunneler, hvor membranmaterialer, koblinger og svejseteknologi kombineres for at skabe et ventilationssystem i verdensklasse.

Ventiflex Air var det første fleksible ventilationssystem, der blev udviklet og produceret i Europa. Alle vores fem rørkvaliteter i denne serie er resultatet af mange års erfaring, aerodynamisk ekspertise og omfattende produktudvikling.

Specialudviklet PVC membran

Røregenskaberne i Ventiflex Air-serien er designet og fremstillet i en membran specialudviklet til ventilationsrør. Det forstærkede polyestertekstil produceres på vores eget anlæg for at sikre, at det har de rigtige egenskaber. Stoffet, og dermed membranen, er stærkere radialt end aksialt på grund af dets lufttryksegenskaber.

Optimal styrke

Polyestertekstilet er strikket, ikke vævet, for at minimere længden og størrelsen af ‚Äč‚Äčeventuelle skader eller rifter. Tekstilet er belagt med kraftig PVC, som er med til at optimere styrke og forhindre delaminering, når det udsættes for højt tryk og belastning. Skulle der alligevel opstå skader, har vi ekspertisen og erfaringen til at udføre langt de fleste reparationer på området uden forringelse af ventilationsanlæggets kvalitet eller kapacitet.

Fuldautomatisk svejsesystem

Et fuldautomatisk svejsesystem betyder, at vi kan levere enhver rørdiameter fra ø200 mm til ø3200 mm i alle længder. En kontinuerlig ophængningsribbe, der løber i rørets længde, med PVC-øjer for hver 50 cm, forbedrer luftstrømmen og sikrer en høj kapacitet. Praktiske test af vores rørsystemer bekræfter både deres kvalitet og vores evne til at levere resultater, der er bedre end tallene i SIA 196-standardens S-klasse.

Ventiflex rørkvaliteter

Alle fem af vores rørkvaliteter er:

- Flammehæmmende (Flame Retardant – FR)

- Selvslukkende

To af vores rørkvaliteter har også antistatiske egenskaber. Antistatiske r’rkvaliteter er ideelle til kulminer og tunneler, hvor der kan være brændbare gasser.

Valget af rørkvalitet afhænger af det beregnede lufttryk for ventilationssystemet. Vi leverer rørlængder efter specifikation for alle kvaliteter og diametre.

Alle rør leveres som standard i gul, bortset fra antistatiske kanaler, som er lysegrå. Andre farver fås på forespørgsel.