Gør byen grøn

Gør byen grøn

Protan Green Roof system kan imødekomme biodiversitet, større og intense planteordninger og tilføjer en miljøvenlig æstetik til en bygning.

arrow_downward

Produktoversigt

  • Nettogevinst for biodiversitet (BNG): Implementering af grønne tage i byområder forbedrer betydeligt artsdiversiteten i området.
  • Energisparende: Grønne tagsystemer vedligeholder temperature på et lavere niveau end traditionelle tage og spare penge på aircondition i de varmere måneder.
  • Luftforureningseffekter og kulstofbinding: Planter absorberer naturligt skadelige forurenere fra atmosfæren og reducerer dermed lokal luftforurening.
  • Øget værdi og æstetisk udtryk: Reduktionen af energiomkostninger og forøgelse af tagets levetid resulterer i en øget ejendomsværdi.

Green Roof System

Grønne tage bliver stadig mere populære i Danmark af æstetiske, miljømæssige og rekreative årsager. Protans grønne tagsystemer tilbyder store fordele for bygningens præstation og miljøet.

Protan Green Roof System kan håndtere en række plantesystemer, som alle imødekommer strenge retningslinjer, såsom:
  • Større tage, der inkluderer grønne tage, brunet age og biodiversitetstage. Dette dække lette og overfladiske substrater, kræver lav vedligeholdelse og bruges ikke som et rekreativt rum.
  • Intense tage designes til brug som rekreativt rum. Det bruges til hårde og bløde haveanlæg og dybere jordlag med øget belastning. Overfladen kan være græs eller kunstigt.
For grønne tage anbefaler vi Protan G membran. Den produceres fra bøjeligt PVC forstærket med glasfiber. PVC indeholder stabilisatorer, der gør membranen resistent overfor både høje og lave temperature og UV-stabil; og et svampedræbende middel for ekstra resistens mod mikrobiologiske angreb. Det findes i en tykkelse på 1,5mm og i mørkegrå og lysegrå farver som standard.
 
Vi arbejder med strategiske partnere for at levere komplette grønne tagløsninger, inklusive et dræningslag, fleecefilter, vækstmedium og plantemedium, selvom dette varierer, afhængig af plantesystemets opbygning.
 
Alle Protans grønne tagsystemer overholder SUDS-krav (Sustainable Urban Drain Systems) og kan bruges til at imødegå BREEAM-akkreditering på tværs af flere kategorier.
 
SUDS bliver stadig mere vigtigt når det gælder planlægning. Dets formål er at sikre, at regnvand håndteres på tværs af alle områder af bygningen, især på taget. Det grønne tags sedum- eller vildblomstmåtte og vækstmedium opsuger regnvand og reducerer dermed betydeligt vandmængden og risikoen for oversvømmelse.

Vega Scene, Oslo

Vega Scene, Oslo

En prisvindende biograf og koncertsal i centrum af Oslo, beliggende i et tæt befolket område. Det har et tag, der kombinerer æstetikken fra et grønt tag med Protan BlueProof vanddæmpningssystem - et moderne BlueGreen tag.